Einde inkeerregeling voor zwartspaarders

thumbnailamv

De huidige inkeerregeling voor zwartspaarders wordt per 1 januari 2018 afgeschaft. Ook zwartspaarders die vrijwillig hun aangifte verbeteren moeten vanaf die datum de volledige boete betalen. Dat heeft staatssecretaris Wiebes bekend gemaakt in een brief aan de Tweede Kamer . Zwartspaarders die de huidige inkeerregeling willen gebruiken moeten dus snel zijn. De huidige inkeerregeling houdt het volgende in:

  • Wie binnen twee jaar na het opzettelijk doen van een onjuiste of onvolledig aangifte zijn aangifte vrijwillig verbetert, krijgt geen boete.
  • Wie na twee jaar zijn aangifte vrijwillig verbetert krijgt een boete van 120%.

Vanaf 2018 geldt de boete van 120% ook in de eerste twee jaar na het opzettelijk doen van een onjuiste of onvolledige aangifte.

Wie nog zwart geld heeft doet er goed aan schoon schip te maken en zich te melden bij de Belastingdienst. Informatie over deze inkeerregeling is te vinden op www.belastingdienst.nl. Wie door de fiscus wordt opgespoord, krijgt een boete die kan oplopen tot maximaal 300% van de ontdoken belasting. De boetes komen bovenop de belastingschuld. 

(Bron: Ministerie van Financiën; kamerbrief 12-7-2017)

 

Regeerakkoord 2017: gevolgen voor ondernemers
Handhaving wet DBA verder uitgesteld tot 1 juli 2018
Geplaatst op: 22 juli 2017, Door: AMV HOORN